Jobba över? varför inte:)

hejhej
idag gick jag upp halv 6 för attfara till Vännäs. Jag var där vid 7 och jobbade egentligen till 16 men det blev en timme över och det märktes för jag var lite borta i huvudet på slutet. Men de behövde hjälp så jag hjälpte till, svårare än så är det inte:)
 
Sedan for jag till subway och köpte macka! klippt gräsmattan och krattat. nu sitter jag och tittar på TV och tar det lugnt.
 
vet inte vad jag ska göra imorgon förutom att sova och tvätta. Kanske plugga lite, tro de eller ej men tar prov nästa vecka... eller mer uppgifter att svara på under lektionstid. LITE less är man... men bara lite...

Varning

I helgen verkade Tussi ha ont så jag försökte undersöka de. Hon försökte bita vid ett speciellt ställe så ja sa till mamma o karin om de. Vi gjorde en nosskara (kommer int på namnet) för att undersöka. Vi hittade vad som var ett cm stort hål in i huden och som en blåsa vid sidan. Hörde av mig till min kontakt från veterinärklinik. Trodde de va talgkörtelcysta vi tvättade med koksalt och klippte bort pälsen. Dan efter såg de sämre ut och hon mådde sämre. Inte ätit, knappt druckit,  nedsatt allmäntillstånd. Ja ringde vännäs o vi fick tipset att komma in på måndag. Det gjorse vi, till forslunda. När de gett henne lugnande och rakat henne var såret dubbelt så drabbat som vi trott och stort blåmärke. Hon fick dränering och smärtstillande. Jag for till mormor varje kväll måndag,  tisdag och igår för att rengöra såret. Idag var vi till veterinären för återbesök, fick inte än ta bort dräneringen. (För er som inte vet cad dränering är så är de när man gör hål i fickan som är såret på minst två ställen. De son är längst ut på två sidor för att dra igenom en slang som då ska göra att all vätska och annat dåligt åker ut från såret. Slangen sys fast på några ställen och tas bort när mesta av vätskan är borta och sedan kan såret läka) utan den ska vara kvar men det är mycket hud som är kolsvatt av de anledningen att det är dött.

Jag tycker detta är intressant men förstår andra inte gör det. Många tycker det är äckligt så jag har tänkt visa bilder från såret så om ni är känsliga så titta inte!


VARNING!

första bilden är när vi först såg de i lördags. Sedan måndag på veterinäreb och den sista är från idag

Happy

hejhej alla köttbullar!!:)
 
Jag har nu officiellt klarat grundläggande läkemedels kursen och får ge sprutor som jag redan har gjort:p Jag har gjort klart de långa dryga uppgifterna och jag har fortfarande kvar eftersom vissa lärare inte förstår det med att vi ska ta studenten snart så de lägger på mer saker men egentligen så har vi inte tid samt att läraren knappt är där...
 
på fredag är jag ledig från skolan men ska jobba på vännäs dv så jag ska ändå upp tidigare än vanligt innan klockan 6. men det är värt det!
 
 
madrid bilder:
 
 
vi var och tittade på flamenco!:)
här har jag spelat in några filmer! 
 
 

 


Vännäs distriktsveterinär! :)

Jag vet jag borde lägga upp mer bilder o de kommer men ska jobba i morgon så måste upp vid halv 6 så måste sova nu. Jag är inte taggad på o gå upp tidigt men gud så taggad jag är på att jobba! Att jobba i vännäs är typ en dröm! De ringde faktiskt o vill ja ska jobba nästa fredag också!!:) hoppas jag kan jobba ännu mer i sommar också. Åhh jag är taggad! Hör en del som inte gillar sitt jobb men jag älskade att praktisera där och är ännu mer taggad nu:):) 

här får ni en bild på mig och viktor när vi var i madrid:) har inte alla bilder på mobilen  :)god natt på er!!:)

Can't take it

 
 
 
viktors siesta
 
 
Vår utsikt från hotellrummet
 
 
Världens äldsta resturang som fortfarande är aktiv.
vi åt aldrig där för ja det var VÄLDIGT dyrt...
 
 
det blir alla bilder för idag!

Mañana

Hejsan alla söta!
 
sist jag skrev var jag rätt stressad och nu har jag gått igenom kursen för grundläggande läkemedel har gjort praktiska provet då jag stack mig av en jäkla kanyl när jag skulle ta bort skyddet.
 
Jag har inte skrivt det skriftliga ännu, det är inte förrän två veckor så hinner plugga!:)
 
iallafall igår fick jag mens, första gången sedan jag sluta med  p-piller...en av de värsta menssmärtorna jag har haft
.... förstår inte hur jag överlevde skolan, jag kunde inte fokusera eller ens se bra ibland.
Idag var jag hos kvinnokliniken för gyn undersökning för min läkare misstänker endrometrios, en vanlig sjukdom hos kvinnor. det är när livmoderslemhinnan hamnar fel och kan fastna på andra organ eller annat som också får hormoner som stimulerar vilket ger stor smärta oftast.
 
Men de hittade inga tecken med ultraljud MEN det kan vara så att jag har men de kommer bara kunna bevisas om jag opererar en kallad titthålsoperation då de går via ett snitt under naveln och med en kamera tror jag :p som det ser ut nu så kommer de behandla mig med misstanke om de eftersom mina symptom. alltså vissa kanske tycker det är äckligt eller ointressant när jag pratar om endometrios men det är en viktig sjukdom så kommer lämna en länk om man vill förstå mer.
 
Endometrios      <--- länken
 
 
Behandlingen jag har är p -piller, en speciell variant för de har ett ämne som hämmar detta och vi får se hur det ska gå men ska egnetligen inte ha mens nu på två månader, känns ganska skönt:)
 
Idag ringde det och jag ska jobba på Vännäs distriktsveterinärerna på fredagen nästa vecka:) Är SUPER taggad! de är så trevliga där och man får lära sig så mycket! Är väldigt taggad som sagt^^ hoppade när jag skulle berätta för mamma o pappa:)
 
Imorgon ska jag, Elsa + hundarna och kanske Bella till Distriktsveterinärerna i Vännäs mellan 11 - 15 på öppet hus, det kommer bli kul, de har rabatt på sortiment, ponny ridning, hovslagare, och man får lära sig om hjärt- och lungräddning! hur spännande är inte det? jag skulle rekommendera att ni far dit om ni har tid!
 
Iallafall jag tänkte laffa upp bilder från Madrid!
 
 
 
 
Översättning: Fui sobre agua edificada, mis muros de fuego son. " Jag byggdes på vatten och mina väggar är gjorda av eld."
vi var på runt tur men en underbar kille som berättade att den texten var Madrids motto och viktig för dem. "mina väggar var gjorda av eld" menar mer att väggarna var gjorda av en viss stenmaterial som när fienderna kastade eller slogs mot väggen bildades det gnistor som reaktion av föremålet och detta var som magi på den tiden vilket skrämde många. Och att det byggdes på vatten har med muslimerna och deras överflöd av vatten och resurser var det arméen som kallade ett ställe där de hittade vatten för Mayrit som såklart spanorerna inte kunde uttala så de gör om orden till Madrid. detta är inte helt säkert jag kommer ihåg allt rätt:p
 
 
 
 
Här är ett slott som inte används längre men är fint! det är VÄÄÄLDIGT stort så de blev många bilder men detta är ändå bara fram, en sida och baksidan i princip:) det är undegär 4 000 rum:)
Framsidan
 
början av sidan
 
 
 
sidan med några statyer av några av deras 102 som har varit på tronen under hela Speniens historia
detta är slutet av sidan och början på baksidan
 
större bild av sidan:)
 

resten är baksidan:)
jag lägger ut fler bilder nästa bloginlägg för detta är väldigt långt redan.
Vi höres!
 
 
 
 
 

Hej - bilder kommer i promise!

Herregud, det måste ha varit åratals sedan...
har ofta tänkt att nu ska ja blogga men ngt annat har kommit i vägen eller har jag glömt. Tur jag inte är känd bloggerska.
Den senaste tiden har det varit en hel del. hela denna vecka har jag varit borta från skolan. På måndag for jag och min grupp i skolan med inriktning på djurvård ochvår lärare till strömsholm. Eller ja vi bilade dit.... 
men alla pauser vi tog blev det ungefär 10 timmar att fara till campingen där vi bodde. det var en söt camping!
 
och strömsholm...... inte LITE stort...
det var lätt att gå vilse :)
 
vi fick gå en och en på två stationer vi valde ut som tillexempel akutmottagning, mottagningen, röntgen, operation med mera. Jag var på mottagningen och sedan på operation. Vi har ju som alla som jobbar tystnadsplikt men kan säga jag såg en hel den söta djur! Med olika anledningar till att vara på strömsholm. fick se på ultra ljud av hjärta vilket var väldigt coolt eftersom man kunde se om de läcke och blodets flöde igenom.
 
Vi gjorde detta på tisdagen och klockan 18 fick vi en ordentlig rundtur runt hela stället som tog unge fär 1 och en halv timme. Emellan dessa tider var vi och åt mat och tittade runt lite. Vi var förbi en sväng strömsholm slottet där vi stötte på en orm. Alla skrev och jag skrek att de skulle ta de lugnt, det var en snok och den var nästan mer rädd än de andra fast bara nästan.
 
efter rundturen lämnade de av mig på tågstationen i Västerås där ja missade ett tåg med en minut så fick vänte en halvtimme till nästa. Tog tåget till stockholm och sedan tunnelbana till min brorsa där viktor mötte upp mig. Klockan var vid 22 tiden när jag var framme och somnade ganska direkt. Vi vaknade vid 5 -6 tiden för att ta taxi till arlanda.
 
vi for till Munchen som mellan landning och sedan vidare till Madrid. Vi kom fram vid 2 tiden kanske och försökta ta oss till hotellet. Där efter var det mest siesta men också sätta in sig i hotellet och sedan gick vi runt för att titta.
 Min brorsa talar flytande spanska och utan det hade det inte gått så bra som de gjorde för att inte alla pratar engelska. De dubbar ALLTING vilket var väldigt drygt... det är jobbigt att ens titta på någonting och de blir knappast bättre på engelska.
 
I spanien äter man ju tapas vid 6 tiden och middag vid 9. det tog ett tag innan man kuned ställa in sig på de men första kvllen åt vi middag vid 8 och gick nästan och la oss dirket efter för vi var så trötta. Men dagen efter gick vi runt ännu mer :) Jonas hade hört om fina resturanger men också vill man se omgivningen.
Vi får på en rundtur vilket var väldigt roligt men bilder kommer en annan gång!
 
I natt vaknade vid 3.30 för att ta oss till flygplatsen.... Drygt.. yes! vi tog oss dit och väntade, checkade in m.m flyget for 6.50 och vi mellanlandade nu i Frankfurt och planet gick sedan 10.20. nästan fyra timmar att ta oss med bara flyget om man inte räknar tiden vi väntade. Nu så var vi på arlanda och viktors flyg gick 14.50 och vårt 15.50. det blev en hel del väntan men vi åkte med Norweigen så de var Katten Gustav och gratis Wifi på planet
 
idag har jag tagit de lugnt. på flyget fram och tillbaka har jag pluggat eftersom ska ha en tvådagars kurs på tisdag. villl förbereda mig. Nu ska jag plugga lite till kanske kola Min Hemlighet och sedan sova!!
 
BTW det var fint vänder i Spanien det var runt 20 - 25 grader med eller utan strålande sol, jag har blivit lite röd av att jag glömde solskyddet men jag har inte solar eller badat egentligen vilket jag gärna skulle ha gjort. 
 
 

RSS 2.0